Pianocarpet

Probleem !  
Vloerverwarming is funest voor een piano of welk houten muziekinstrument dan ook. De warme, opstijgende lucht van de vloerverwarming zoekt zijn weg door de piano en zorgt  ervoor dat de piano uitdroogt.


Resultaat !
   
Lijmverbindingen laten "los", drogen uit. Hout gaat werken waardoor er o.a. barsten/scheuren in de kam, zangbodem en stemblok van het instrument ontstaan. Storingen in het mechaniek en het instrument kan moeilijk tot niet zijn "stemming" vasthouden.


Gevolg !
   
Een resonerende zangbodem, niet meer te stemmen instrument en een zeer ingrijpende kostbare  restauratie/reparatie van de kam, zangbodem en het stemblok. Veelal is de schade aan het instrument zo groot geworden dat een restauratie of reparatie niet meer in verhouding staat met de waarde van het instrument waardoor de piano/vleugel uiteindelijk moet worden vervangen.


Oplossing !
   
Plaats een Pianocarpet onder het instrument. Pianocarpet is een handgemaakt product (warmteschild in de vorm van een carpet) en ontworpen om te voorkomen dat de warme droge lucht van de vloerverwarming direct opstijgt, door het instrument “stroomt” en op deze manier het instrument langzaam uitdroogt.

 

Met Pianocarpet (warmteschild) heeft warme opstijgende lucht van vloerverwarming geen directe toegang meer tot het kostbare instrument !